Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com Boris Johnson: Nema šanse da se Ukrajina uskoro priključi NATO-u
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Boris Johnson: Nema šanse da se Ukrajina uskoro priključi NATO-u

Zelenski je sinoć rekao da pregovaračke pozicije sada 'zvuče realnije'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi Ukrajina mogla odustati od svog zahtjeva da postane članica NATO-a, što je jedan od ključnih zahtjeva Rusije.

Tom se prigodom oglasio i britanski premijer, Boris Johnson. 'Jučer sam razgovarao sa Zelenskim i naravno da razumijem što govori o NATO-u. I svi uvijek govore, a to smo vrlo jasno dali do znanja i Putinu, da nema šanse da se Ukrajina uskoro priključi NATO-u', rekao je Johnson, prenosi Sky News.

No, rekao je da je odluka na Ukrajini i njenu čelniku, a Velika Britanija će ih podržati.

Ukrajina je trenutno u pregovorima s Rusijom o dogovoru o prekidu vatre i povlačenju, a Zelenski je sinoć rekao da pregovaračke pozicije sada 'zvuče realnije'.

Ukrajina se godinama natječe za ulazak u NATO, ali bi takav potez razljutio Rusiju, koja ne želi vidjeti NATO na svojoj granici, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu