Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Twitter Britanci objavili novu ratnu kartu, najžešće borbe se vode oko Hersona
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Britanci objavili novu ratnu kartu, najžešće borbe se vode oko Hersona

'Rusija se još suočava sa značajnim izazovima'

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novu kartu ratnih događanja u Ukrajini. Na karti nisu zabilježene veće promjene. Najžešće borbe vode se oko Hersona te na istoku u regiji Donbas.

Britanci tako pišu da se Rusija nada ispraviti ranije probleme te su invaziju u ovoj fazi rata dosta geografski ograničili na manje područje nego ranije. To im je, kažu Britanci, skratilo linije opskrbe te pojednostavilo zapovijedanje i kontrola.

'Rusija se još uvijek suočava sa značajnim izazovima. Bila je prisiljena spojiti i prerasporediti iscrpljene i različite jedinice iz neuspjelog napredovanja na sjeveroistoku Ukrajine. Mnoge od ovih jedinica vjerojatno pate od oslabljenog morala', smatraju Britanci.

Nadalje kažu da u ruskoj taktičkoj koordinaciji ostaju značajni nedostaci. Zračna potpora ruskim trupama na tlu, kažu Britanci, nedosljedna je.

To je sve, smatraju, unatoč lokaliziranim uspjesima Rusiju ostavilo u nemogućnosti da u potpunosti iskoristi svoju borbenu masu, javlja Index.

Vaša reakcija na temu