Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI: Rusi pokušavaju okružiti Ukrajince, sprema se veliki napad
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI: Rusi pokušavaju okružiti Ukrajince, sprema se veliki napad

Ruski pokušaj osvajanja Kijeva, i dalje je 'najvećim dijelom statičan', tvrde

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novi izvještaj svojih vojnih obavještajaca o situaciji u Ukrajini. U njemu se navodi da ruske snage manevriraju sa sjevera i juga zemlje kako bi okružile ukrajinsku vojsku na istoku zemlje.

Ruske snage napreduju iz smjera Harkiva i Mariupolja, navodi se u izvještaju. 

U međuvremenu, borbe na sjeveru, odnosno ruski pokušaj osvajanja Kijeva, i dalje je 'najvećim dijelom statičan', objavilo je britansko ministarstvo.

'Ruske snage su vjerojatno ušle u period reorganizacije prije nastavka velikih ofenzivnih operacija", navodi se u izvještaju. 

Ruske snage, po svemu sudeći, pokušavaju zaobići Mikolajiv na putu prema Odesi, važnoj luci na jugozapadu Ukrajine, navode Britanci, javlja Index.

Vaša reakcija na temu