Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Britanski obavještajci: Ruske snage trpe gubitke, povlače se zbog reorganizacije
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Britanski obavještajci: Ruske snage trpe gubitke, povlače se zbog reorganizacije

'Kompenzirat će masovnim topničkim i raketnim napadima'

Ruske snage trpe velike gubitke i prisiljene su reorganizirati svoje postrojbe, priopćilo je britansko Ministarstvo obrane dodajući da se ruske postrojbe vraćaju u Bjelorusiju i Rusiju kako bi se reorganizirale i opskrbile, javlja Index.

Najnovija analiza britanskih obavještajaca dolazi nakon što je ruska vojska rekla da će sukladno jučerašnjim mirovnim pregovorima u Istanbulu drastično smanjiti vojne operacije u blizini Kijeva i Moskve.

Ministarstvo obrane u priopćenju navodi: 'Ruske jedinice koje su pretrpjele velike gubitke bile su prisiljene vratiti se u Bjelorusiju i Rusiju radi reorganizacije i opskrbe.

Takva aktivnost dodatno vrši pritisak na ionako problematičnu logistiku Rusije i pokazuje poteškoće s kojima se Rusija suočava s reorganizacijom svojih jedinica unutar Ukrajine.

Rusija će vjerojatno nastaviti kompenzirati svoju smanjenu sposobnost kopnenog napredovanja masovnim topničkim i raketnim napadima.

Navedeni fokus Rusije na ofenzivu u Donjecku i Lugansku vjerojatno je prešutno priznanje da se bori da održi više od jedne značajne osovine napredovanja'.

Vaša reakcija na temu