Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI: Wagner uzima osuđenike s HIV-om i hepatitisom
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI: Wagner uzima osuđenike s HIV-om i hepatitisom

Ovo je plan

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novo obavještajno izvješće vezano uz rat u Ukrajini. 

U njemu obavještajci podsjećaju da je ruski mogul Jevgenij Prigožin na internetu je po svemu sudeći priznao da je njegova privatna vojna tvrtka, Wagner Group, promijenila svoje standarde i regrutirala ruske osuđenike koji pate od teških bolesti uključujući HIV i hepatitis C, prenosi Index.

'Uloga Wagner grupe značajno je evoluirala od ruske invazije na Ukrajinu. U prethodnim sukobima zadržao je relativno visoke standarde novačenja, a mnogi od njegovih vojnika prethodno su služili kao profesionalni ruski vojnici. Prijem zatvorenika s ozbiljnim zdravstvenim problemima ocrtava pristup koji sada daje prednost broju u odnosu na iskustvo ili kvalitetu', navodi se u izvješću.

Dodaje se da je Prigožin nedavno raspravljao o planovima za stvaranje 200 km duge obrambene 'Wagnerove linije' u istočnoj Ukrajini.

'Za ovaj bi pothvat bila potrebna velika snaga u ljudstvu. Postoji realna mogućnost da će neki od novaka osuđenika u početku biti angažiran na izgradnji obrane', kažu obavještajci. 

Vaša reakcija na temu