Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Broj mrtvih u napadu na vojnu bazu kod poljske granice i Lavova narastao na 20
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Broj mrtvih u napadu na vojnu bazu kod poljske granice i Lavova narastao na 20

Ranjeno je 57

U raketnom napadu na vojnu bazu u blizini Lavova poginulo je 20 ljudi, rekli su djelatnici hitnih službi za Guardian. 

Luke Harding iz Guardiana, koji se nalazi u Javorivu, gdje se nalazi baza, rekao je da je broj poginulih premašio onaj koji je naveo guverner Maksim Kozitskij. On je, podsjetimo, rekao da je ubijeno devetero ljudi, a da je 57 ranjeno. 

Raketni napad se dogodio u 5:45. Mogle su se vidjeti dvije velike eksplozije u bazi koja je udaljena oko 12 kilometara od poljske granice.

'Prozori su mi se tresli. Cijela je kuća vibrirala. Bilo je tamno. Nebo su obasjale dvije eksplozije', rekao je Stepan Čuma (27), djelatnik hitne pomoći koji je izašao na intervenciju. 

Rekao je da je potvrđeno da je umrlo 20 ljudi. Viđeno je devetnaest vozila hitne pomoći sa sirenama kako jure iz smjera baze, rekao je svjedok, prenosi Reuters. Još sedam kola hitne viđeno je kako jure prema bazi, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu