Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ČETVRTI PAKET Europska unija sutra uvodi nove sankcije Rusiji
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ČETVRTI PAKET Europska unija sutra uvodi nove sankcije Rusiji

'Sve je na stolu'

Europska unija sutra uvodi novi, četvrti paket sankcija Rusiji.

- Prvo, uskratit ćemo Rusiji status najpovlaštenije nacije na našim tržištima. To će ukinuti važne pogodnosti koje Rusija uživa kao članica WTO-a. Ruske tvrtke više neće imati povlašteni tretman u našim gospodarstvima - rekla je Ursula von der Leyen.

Navela je kako će EU također raditi na suspenziji prava na članstvo Rusije u vodećim multilateralnim financijskim institucijama, uključujući Međunarodni monetarni fond i Svjetsku banku. Poručila je kako će osigurati da Rusija ne može dobiti financiranje, zajmove ili bilo koje druge pogodnosti od tih institucija.

- Blok će se također pobrinuti da ruska država i njezine elite ne mogu koristiti kriptoimovinu za zaobilaženje sankcija te će zabraniti izvoz luksuzne robe iz EU u Rusiju - dodala je, prenosi Index

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je po pitanju četvrtog paketa sankcija 'sve ne stolu, nema tabua', te da se ne isključuje ni zabrana uvoza ruskog plina niti isključenje ključnih ruskih banaka, Sberbanka i Gazprombanka, iz međunarodnog sustava razmjene financijskih podataka SWIFT.

Vaša reakcija na temu