Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr CRNA PROGNOZA 'Rastu šanse za nuklearni napad'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

CRNA PROGNOZA 'Rastu šanse za nuklearni napad'

Američki analitičar tvrdi da je Putin u najvećem problemu dosad

'Sve veći problemi s kojima se suočava ruski predsjednik Vladimir Putin povećavaju vjerojatnost ruske uporabe taktičkog nuklearnog oružja', rekao je nekadašnji visoki američki dužnosnik. 

John Bolton, bivši američki savjetnik za nacionalnu sigurnost i veleposlanik u Ujedinjenim narodima, rekao je za Sky News da je ruski predsjednik u većim problemima nego u bilo kojem trenutku od početka invazije.

Govorio je o ruskoj aneksiji četiri regije Ukrajine nakon 'referenduma'.

'Očito je Putin mislio da će to biti podizanje morala za Rusiju, da bi to pomoglo u postavljanju temelja za buduće granice s Ukrajinom. Ali činjenica je, barem prema Putinovom pogledu na svijet, da se borbe sada vode na 'ruskoj zemlji' i da ruska vojska ne stoji baš najbolje', istaknuo je Bolton, prenosi Index.

Dodao je kako sve to povećava Putinove probleme.

'Mislim da bez sumnje to povećava Putinove unutarnje poteškoće u redovnoj ruskoj politici i čini nešto vjerojatnijim da bi uporaba taktičkog nuklearnog oružja mogla biti moguća.

Budući da je ugroženo 'rusko tlo', mislim da bi Putin to mogao vidjeti kao prijetnju režimu, što bi bila okolnost u kojoj raste vjerojatnost za upotrebu nuklearnog oružja', zaključio je. 

Vaša reakcija na temu