Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ČUDO U KIJEVU Kirurzi iz tijela vojnika uklonili neeksplodiranu granatu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ČUDO U KIJEVU Kirurzi iz tijela vojnika uklonili neeksplodiranu granatu

Postupak su opisali kao jedan od onih 'koji će ući u medicinske udžbenike'

Kirurzi su uklonili eksplozivnu napravu točno ispod srca ozlijeđenog vojnika, a dva vojnika pobrinula su se da operacija bude sigurno izvedena, rekla je Hanna Maliar, zamjenica ukrajinskog ministra obrane. Ona je objavila i fotografiju na kojoj se vidi rendgenska snimka granate u vojnikovu tijelu, javlja N1.

'Vojni liječnici izveli su operaciju vađenja neraspadnute granate VOG iz tijela vojnika', napisala je u objavi na Facebooku.Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, rekao je da je tim sapera neutralizirao streljivo, a postupak su opisali kao jedan od onih 'koji će ući u medicinske udžbenike'.

Operacija je izvedena bez upotrebe elektrokoagulacije - uobičajene metode za kontrolu krvarenja tijekom operacije - jer bi se tako granata mogla detonirati u bilo kojem trenutku, navela je Maliar.

Jedna slika prikazuje kirurga koji drži eksploziv nakon operacije.

U međuvremenu, vojnik je poslan na daljnju rehabilitaciju i oporavak.

Geraščenko je u četvrtak rano na Telegramu napisao da je neeksplodirani dio granate izvađen ispod srca.

'Granata nije eksplodirala, ali je ostala eksplozivna', rekao je.

Vaša reakcija na temu