Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DEESKALACIJA SUKOBA Rusija najavila dva koraka
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

DEESKALACIJA SUKOBA Rusija najavila dva koraka

Završili su pregovori s Ukrajinom

Šef ruskog izaslanstva Vladimir Medinski po završetku nove runde pregovora koja je održana licem u lice u Istanbulu rekao je da su bili konstruktivni, javlja N1

- Pregovori s ukrajinskom stranom su upravo završili. Razgovor je bio konstruktivan - rekao je Medinski, a prenosi Interfax.

Naveo je kako je ruska strana rekla da namjerava poduzeti dva koraka za deeskalaciju situacije u Ukrajini. Pojasnio je da se jedan od koraka odnosi na vojni aspekt, a drugi na politički.

- Jedan od stavova o vojnom aspektu objavit će zamjenik ministra obrane, a ja ću govoriti o političkom aspektu - dodao je šef izaslanstva.

Zamjenik ministra obrane izvijestio je o vojnom aspektu, navodeći da Rusija 'radikalno smanjiti' vojnu aktivnost izvan Kijeva i Černihiva.

Govoreći na televiziji nakon razgovora između ruskih i ukrajinskih pregovaračkih timova u Istanbulu, zamjenik ruskog ministra obrane rekao je da je Moskva odlučila 'smanjiti vojnu aktivnost u smjeru Kijeva i Černihiva' kako bi 'pojačala međusobno povjerenje za buduće pregovore te kako bi se dogovorili i potpisali mirovni sporazum s Ukrajinom', prenosi The Guardian.

Vaša reakcija na temu