Foto: Facebook Demokratska fronta Bosne i Hercegovine poziva Hrvatsku da povuče odluku 'kojom vrijeđa brojne građane BiH'

Demokratska fronta Bosne i Hercegovine poziva Hrvatsku da povuče odluku 'kojom vrijeđa brojne građane BiH'

I Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju se duboko uvrijeđenima

Demokratska fronta Bosne i Hercegovine poziva Vladu Republike Hrvatske da povuče restriktivne mjere koje se tiču ulaska građana Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, prenosi Avaz.

- Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Republiku Hrvatsku omogućava samo građanima BiH koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprečavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dvije države nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije - smatraju u DF-u.

Navode da brojni građani Bosne i Hercegovine, a među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju se duboko uvrijeđenima zbog ovakve odluke.

- Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa na koje se Vlada Republike Hrvatske često poziva, preispita i povuče spomenutu odluku. Ukoliko ovakva odluka ostane na snazi, sigurno je da u budućnosti Hrvatska neće biti prvi izbor građana Bosne i Hercegovine koji obično ljetuju na Jadranu i svoj novac ostavljaju u Hrvatskoj - smatraju u DF-u, piše Avaz.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(70015, "");
Pregledaj komentare