Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DIREKTOR CIA-e OPISAO PUTINA 'Apostol osvete'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

DIREKTOR CIA-e OPISAO PUTINA 'Apostol osvete'

'Dugo vjeruje kako Ukrajina nije prava zemlja'

Direktor CIA-e William Burns komentirao je ruskog vođu Vladimira Putina

Opisao ga je kao oličenje 'posebne ruske kombinacije kvaliteta': 'nadražen, razdražljiv, uvrijeđen i nesiguran'. Naveo je da je šef Kremlja 'apostol osvete'.

On također vjeruje da Putin neće odustati od invazije na Ukrajinu. 

'Mislim da je njegovo stanje uma takvo da ne vjeruje da si može priuštiti gubitak', kazao je. 

Burns je pratio Putina dugi niz godina, a malo je tko, ako takvih uopće ima, od ljudi u američkoj vladi imao osobnije iskustvo s ruskim čelnikom.

Američki predsjednik Joe Biden poslao je Burnsa prošle jeseni u Moskvi da upozori Putina da ne napada Ukrajinu, a elita Washingtona često se obraća upravo njemu kada je riječ o predviđanju Putinovih poteza, piše Politico.

Napredna putinologija

Nakon što je prošle jeseni posjetio Kremlj, Burns se vratio u Washington s malo iluzija i bez previše dobrih vijesti za Bidena i ostatak administracije.

'Bio je krajnje realističan oko toga što bi se moglo dogoditi i oko potrebe da se za to pripremi', rekao je bivši visoki dužnosnik administracije o Burnsu.

Kako je kasnije objasnio, iz telefonskog razgovora s Putinom nije dobio osjećaj da je ruski čelnik donio nepovratnu odluku da napadne Ukrajinu, ali čini se da je on tada tako odlučio.

'S godinama sam naučio da nikada ne podcjenjujem Putinovu nemilosrdnu odlučnost, posebno u vezi s Ukrajinom', rekao je Burns.

Putin, istaknuo je, dugo vjeruje kako Ukrajina nije prava zemlja. Nekoliko tjedana kasnije, Ukrajina je uspjela dijelom potisnuti ruske snage, no Burns je bio oprezan u pogledu budućnosti.

'Neuspjeh nije nešto što Putin lako prihvaća', izjavio je Burns, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu