Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Dječak ubojica svakog dana liječnicima postavlja isto pitanje: Govori kako više nema razloga da ga drže zatvorenog

Dječak ubojica svakog dana liječnicima postavlja isto pitanje: Govori kako više nema razloga da ga drže zatvorenog

Navodno ne pokazuje ni trunke kajanja za svoj čin, hladan je, smiren te nije tražio da kontaktira ni s kim

Trinaestogodišnjak koji je u svom krvavom pohodu u OŠ Vladislav Ribnikar u samo dvije minute hladnokrvno ubio osam djevojčica, jednog dječaka i omiljenog čuvara škole, 'čiku' Dragana, od počinjenog masakra nalazi se na beogradskoj klinici za neuropsihijatriju. Liječnici na njemu provode različita vještačenja i dodatne dijagnostike, a Blic piše da navodno ne pokazuje ni trunke kajanja za svoj čin, da je hladan, smiren te da nije tražio da kontaktira ni s kim.

I ranije je, pišu, postavljao pitanja: 'Kada izlazim?' i 'Kakav odjek ima to što sam učinio?', ali u posljednjih nekoliko dana navodno intenzivno traži od liječnika da ga puste na slobodu.

Navodno im svakodnevno postavlja pitanje 'da li danas izlazim', uz komentare kako 'više nema razloga da bude ovdje jer su obavljeni svi pregledi'. S druge strane, liječnici smatraju da je i dalje velika opasnost za okolinu te da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično kazneno djelo, ako bude u prilici.

- Nitko ne može da isključi taj ogromni rizik - rekao je za Blic sugovornik upućen u slučaj.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u danima nakon masovnih ubojstava u Beogradu i u okolici Mladenovca izjavio je da 'ti monstrumi (...) nikada neće izaći' i da to ljudi u Srbiji trebaju znati.

Slobodan Negić, otac djevojčice Sofije (14) koja je ubijena u OŠ Vladislav Ribnikar, izjavio je u 'Utisku nedjelje' da je na ovu temu razgovarao s državnim tajnikom u Ministarstvu zdravlja.

- Na pitanje što će biti s počiniteljem zločina, ja sam vidio kod državnog tajnika baš onako ljudsku, iskrenu namjeru da učini sve da on nikad ne napusti zatvorenu instituciju - rekao je Negić.

U međuvremenu, majka dječaka M. K. (46), ispitana je u prostorijama Policijske uprave beogradske, a Blic doznaje da je morala odgovoriti na 10 konkretnih pitanja.

Policija je tijekom ispitivanja nastojala utvrditi je li M. K. zapostavljala ili zlostavljala svoga sina, a Blic navodi da će je u idućim danima ispitati i javni tužitelji.

Otac dječaka V.K. (47) je još ranije priveden i određeno mu je zadržavanje. Osumnjičen je za kazneno djelo protiv opće sigurnosti i da je obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i streljivom tako što ga je vodio u streljanu.

Također mu se stavlja na teret da je postupao protivno odredbama Zakona o oružju i streljivu i suprotno Pravilniku o prostorno-tehničkim uvjetima za sigurno skladištenje oružja tako što oružje i streljivo nije osigurao da dijete ne može do njega.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom razdoblju mogao ponoviti kazneno djelo, kao i zbog toga što je za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora u trajanju dužem od deset godina.

U četvrtak su se, inače, dječakovi roditelji preko odvjetnice javno oglasili prvi put nakon masakra koji je počinio njihov sin.

- Tog 3. svibnja zavladala je vječna tišina u kojoj svaki dan jecamo nijemi od neizlječive boli i tuge za svakim nevino stradalim djetetom i za Draganom koji je s toliko ljubavi čuvao djecu. Duboko i najiskrenije žalimo i izražavamo sućut svakoj obitelji zbog njihovog gubitka, a koji je i svaki naš gubitak. Zauvijek u tuzi - stoji u mailu u čijem je potpisu naslovljena obitelj K.

Vaša reakcija na temu