Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DOGRADONAČELNIK: Apsolutno sam siguran da se branitelji Mariupolja neće predati
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

DOGRADONAČELNIK: Apsolutno sam siguran da se branitelji Mariupolja neće predati

Autobusi za evakuaciju su spremni

Još je prerano za reći hoće li se civili danas otvorenim humanitarnim koridorom uspješno evakuirati iz Mariupolja, rekao je za BBC zamjenik gradonačelnika tog razorenog grada Sergej Orlov, prenosi Index

Rekao je da je Ukrajina 'spremna' i 'čeka s autobusima spremnima na evakuaciju ljudi na teritorij pod kontrolom Ukrajine', ali 'grad je potpuno bez struje i nema komunikacije mobitelima' pa je zbog toga vrlo teško procijeniti jesu li civili uopće svjesni da je evakuacija omogućena.

Rusija i dalje nije potvrdila da je obavijestila svoje snage o planovima za evakuaciju civila. 'Sve što smo mi dobili je da postoji mogućnost', rekao je Orlov pa dodao kako ne vjeruje da će Rusi omogućiti siguran prolaz civilima, ali 'tko zna, možda će ovo biti prvi put da se takav koridor zaista uspostavi'.

Orlov kaže kako je 'apsolutno siguran da se ukrajinski vojnici neće predati', dodavši kako u području oko čeličane Azovstal žive stotine obitelji koje 'pate pod kontinuiranim zračnim udarima i granatama'.

Vaša reakcija na temu