Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Dvanaestogodišnje dijete umrlo nakon cijepljenja, imalo komorbiditete

Dvanaestogodišnje dijete umrlo nakon cijepljenja, imalo komorbiditete

Čekaju nalaz obdukcije

Dijete (12) iz okruga Cuxhaven na sjeveru Njemačke umrlo je kratko nakon što se cijepilo protiv korone. Konačni nalaz obdukcije se još čeka i trebao bi biti gotov u četvrtak. Dijete je imalo komorbiditete pa se još ne može s potpunom sigurnošću isključiti i neki drugi uzrok smrti, no preliminarni nalazi obdukcije pokazuju kako bi smrt mogla biti povezana s cijepljenjem, javljaju njemački mediji.

- Ovo je tragičan slučaj. Statistički gledano, jako se rijetko događa da cijepljenje ima ovako teške posljedice. Izražavamo sućut obitelji - rekao je u srijedu Kai Dehne, pročelnik ureda za zdravstvo.

Dijete je umrlo dva dana nakon cijepljenja i to nakon što je dobilo drugu dozu, javlja SAT1. Također navode da je dijete dobilo cjepivo tvrtke Biontech/Pfizer.

Bild piše kako je do 30. rujna Paul-Ehrlich-institutu prijavljeno pet smrtnih slučajeva djece i mladih koji su vremenski povezani s cijepljenjem odnosno umrli su u periodu od 2 do 24 dana nakon cijepljenja. Svi su cijepljeni Biontechom. Kod najmanje troje njih utvrđeni su komorbiditeti, prenose 24 sata

Vaša reakcija na temu