Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay EKSPLOZIJA U BELGORODSKOJ OBLASTI Vojnik u Rusiji granatom raznio skladište oružja
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

EKSPLOZIJA U BELGORODSKOJ OBLASTI Vojnik u Rusiji granatom raznio skladište oružja

Ima poginulih i ozlijeđenih

Ruski vojnik jučer je aktivirao granatu u objektu u Belgorodskoj oblasti u kojem je smještana vojna postrojba, a eksplozija je izazvala požar i detonacije u skladištu oružja. Poginule su tri osobe, 16 ih je ozlijeđeno, a za osam osoba se još uvijek traga, prenosi Index.

Eksplozija se dogodila u bivšem rekreacijskom centru u koji sada služi kao vojna baza, javljaju ruski mediji.

Na Twitteru je objavljena i snimka koja je navodno nastala na mjestu događaja, ali njena autentičnost nije potvrđena.

Granatu aktivirao zapovjednik voda

Granatu RGD-5 aktivirao je zapovjednik voda, a požar je zahvatio površinu od 450 četvornih metara. Vatra je zahvatila i skladište oružja uslijed čega je došlo do eksplozije.

Prema preliminarnim izvješćima, tri vojnika su poginula, 16 ih je ozlijeđeno, a osam ih se vodi kao nestale.

Dio ruskih medija navodi da je ozlijeđeno samo 10 vojnika, dok poginule ne spominju. Ruska državna agencija RIA Novosti pak izvještava o troje mrtvih.

Vaša reakcija na temu