Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com EKSPLOZIJE U RUSIJI Gori čeličana ruskog milijardera
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

EKSPLOZIJE U RUSIJI Gori čeličana ruskog milijardera

Navodni uzrok je napad dronom

Eksplozije su pogodile rusku čeličanu nakon navodnog napada dronom. Posljednjih mjeseci došlo je do porasta napada dronovima na energetsku i vojnu infrastrukturu u Rusiji, za što Moskva često krivi Ukrajinu. Međutim, Kijev za te napade najčešće ne preuzima odgovornost, piše Index.

Igor Artamonov, regionalni guverner Lipecka, rekao je da je požar u glavnom postrojenju Novolipetsk Steela (NLMK) danas ujutro, oko 450 kilometara od granice Rusije i Ukrajine, izazvao dron. Ali Artamonov nije konkretno spomenuo Kijev i dodao je da nije bilo žrtava.

Tvornica je primarni proizvodni pogon NLMK-a i specijalizirana je za proizvode od plosnatog čelika. U njoj se proizvede 18 posto ukupne ruske proizvodnje čelika. NLMK je ključna imovina Vladimira Lisina, ruskog milijardera, trećeg najbogatijeg Rusa na Forbesovoj listi prošle godine.

Pozivajući se na neimenovane izvore, ukrajinska novinska kuća TSN izvijestila je da je postrojenje bilo na meti ukrajinske Službe sigurnosti i Glavne obavještajne uprave te da je požar izazvao evakuaciju radnika. Dodaju da će zbog silnih oštećenja taj pogon, koji je donedavno proizvodio sirovine za nuklearno oružje i balističke projektile, dugo biti izvan funkcije.

Rusko Ministarstvo obrane izvijestilo je da su Rusi oborili dvije bespilotne letjelice iznad regije te da su presreli još dvije u regijama Kursk i Tula.

Vaša reakcija na temu