Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot EMOTIVNA OBJAVA Oglasila se Olena Zelenska, prva dama Ukrajine
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

EMOTIVNA OBJAVA Oglasila se Olena Zelenska, prva dama Ukrajine

'Možda su najstrašnije smrti tolikog broja djece'

Prvi put od početka ruske invazije oglasila se prva dama Ukrajine Olena Zelenska. Kazala je da je ruska invazija prije nešto više od tjedan dana bila nevjerojatna, nešto u što nije bilo moguće vjerovati, a onda su 24. veljače u zemlju ušli tenkovi, avioni i vojska. 

- Možda su najstrašnije smrti tolikog broja djece - napisala je Zelenska na Facebooku.

Navela je da djeca i žene iz Ukrajine sada žive zatočeni u skloništima i podrumima. 

- To drugima mogu biti samo posljedice rata, ali Ukrajini su to sada grozna stvarnost. Rat protiv ovih nedužnih ljudi dvostruko je kazneno djelo - naglasila je, prenosi Index

Istaknula je kako je agresor Vladimir Putin mislio da će na Ukrajinom izvrštiti blitzkrieg, ali je podcijenio zemlju, ljude i njihovo domoljublje. 

- Ukrajinci, bez obzira na ideologiju, jezik, uvjerenja i nacionalnost su ujedinjeni - stoji u objavi Zelenske.

Dodala je da su Rusi mislili da će ih dočekati s cvijećem kao spasitelje, a dobili su - Molotovljeve koktele.

Zahvalila se svima koji im pomažu. Pozvala je medije da sve prate, jer, naglasila je, svaki dokaz je ključan. 

- Ovo govorim svijetu. Rat u Ukrajini nije rat tamo negdje. Ovo je rat u Europi, blizu granica EU. Ukrajina zaustavlja silu koja može sutra ući u vaše gradove pod izlikom da spašava civile. Ukrajinci neće odustati unatoč svim ovim strahotama.

Ne znamo koliko će potrajati, ali ako ne zaustavimo Putina koji prijeti nuklearnim ratom, neće postojati sigurno mjesto na zemlji za nas. Pobijedit ćemo. Zbog jedinstva. Zbog ljubavi prema Ukrajini - zaključila je prva dama Ukrajine.


Vaša reakcija na temu