Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Erdogan razgovarao s Putinom o ratovima u Siriji i Ukrajini
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Erdogan razgovarao s Putinom o ratovima u Siriji i Ukrajini

'Turska je spremna dati doprinos revitalizaciji pregovaračkog procesa'

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan telefonski je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, javlja N1 BiH

Uprava za komunikacije turskog predsjedništva priopćila je kako su Erdogan i Putin razgovarali o brojnim temama. One uključuju trenutačnu situaciju u ratom pogođenoj Siriji i Ukrajini te uspostavu sigurnog koridora za izvoz žita iz crnomorskih luka.

Ukazujući kako je tijekom razgovora posvećena velika pozornost važnosti proširenja prekograničnog mehanizma u Siriji, u priopćenju se navodi kako je Erdogan kazao kako je vrijeme da se poduzmu mjere u vezi s planom Ujedinjenih naroda o uspostavi sigurnih koridora za izvoz žitarica iz luka u Crnom moru.

Ponavljajući kako bi rat između Ukrajine i Rusije trebao završiti trajnim i pravednim mirom, kroz pregovore, turski predsjednik Erdogan izjavio je kako je Turska spremna dati sve moguće doprinose revitalizaciji pregovaračkog procesa.

Vaša reakcija na temu