Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay EU produžila zaštitu za ukrajinske izbjeglice do ožujka 2025.
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

EU produžila zaštitu za ukrajinske izbjeglice do ožujka 2025.

Ne moraju podnijeti zahtjev za azilom

Ministri unutarnjih poslova EU-a odlučili su u četvrtak produžiti zaštitu za ukrajinske izbjeglice do ožujka 2025. kojima je time dopušteno ostati u EU-u bez da moraju podnijeti zahtjev za azilom.

Ukrajinske izbjeglice mogu ostati u Europskoj uniji najmanje do ožujka 2025., usuglasili su se u četvrtak u Bruxellesu ministri unutarnjih poslova.

Izbjeglice iz Ukrajine ne moraju prolaziti dugotrajni postupak za dobivanje azila i automatski dobivaju socijalna davanja, pristup obrazovanju i radnu dozvolu.

Zemlje EU-a aktivirale su privremeni mehanizam za zaštitu nakon što je Rusija prije 19 mjeseci pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Vaša reakcija na temu