Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay EUROPSKO VIJEĆE Michel za slanje zapadnih tenkova Ukrajini
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

EUROPSKO VIJEĆE Michel za slanje zapadnih tenkova Ukrajini

'Za snažniji otpor ruskom agresoru'

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel zauzeo se u srijedu da se dostave tenkovi i više opreme Ukrajini kako bi još snažnija pružala otpor ruskom agresoru.

'Mi u Europskoj uniji nastavljamo podupirati Ukrajinu koliko god bude trebalo. Sada je vrijeme za više opreme i ja sam osobno za to da im se dostave tenkovi', rekao je Michel u govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

U posljednje vrijeme jača pritisak da se Ukrajini dostave zapadni tenkovi. Velika Britanija je najavila da će poslati svoje tenkove Challenger 2, a to otvara put da i Njemačka pošalje svoje Leoparde.

Njemački kancelar Olaf Scohlz protivio se da jedino Njemačka šalje tenkove i sada nakon britanske odluke ta je prepreka uklonjena.

Liberalni zastupnik iz Belgije Guy Verhofstadt objavio je da je 112 zastupnika Europskog parlamenta zatražilo promjenu strategiji i slanje tenkova i projektila dugog dometa Ukrajini.

Vaša reakcija na temu