Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay FOTO Objavljena nova karta ratnih događanja u Ukrajini
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

FOTO Objavljena nova karta ratnih događanja u Ukrajini

Jedini grad za koji Britanci kažu da je u potpunom okruženju je - Mariupolj

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novu dnevnu kartu ratnih događaja u Ukrajini.

Na njoj je, u odnosu na jučer, ne vide velike promjene. Još jučer, cijeli sjever je, naime, označen kao područje pod kontrolom i Ukrajinaca i na kojem nema borbi. Britanci na sjeveru i danas bilježe bombardiranja gradova, ali nema oznaka za borbu na tlu niti ima oznaka da ruska vojska kontrolira bilo koji dio na sjeveru Ukrajine, prenosi N1

Najžešće borbe trenutno se vode na istoku i jugu. Jedini grad za koji Britanci kažu da je u potpunom okruženju je - Mariupolj. Rusi ga pokušavaju zauzeti od početka invazije, a iako su nekoliko puta tvrdili da su u tome i uspjeli, Ukrajinci im još uvijek odolijevaju.

Najveći grad koji su Rusi osvojili je Herson na jugu zemlje. Tamo se već danima na prilazu gradu vode bitke i očekuje se da će ga Ukrajinci probati osloboditi.

Vaša reakcija na temu