Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Google Maps GOOGLE RAZOTKRIO RUSE! Sve se može vidjeti, zavirili smo u pomorsko uporište Polyarni i bazu strateške avijacije Engels
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

GOOGLE RAZOTKRIO RUSE! Sve se može vidjeti, zavirili smo u pomorsko uporište Polyarni i bazu strateške avijacije Engels

Tajne Putinove baze vidljive preko Google Mapsa

Google Maps više ne krije ruske tajne baze. Omogućili su svima da pogledaju Putinov arsenal.

Mi smo bacili pogled u rusko pomorsko uporište na sjeveru Polyarni i bazu strateške avijacije Engels 2 kod Saratova.

Rezolucija je odlična, jasno se vide detalji na podmornicama, brodovima i avionima.

Ruski arsenal tako je razotkriven nakon svega tri, četiri klika po tipkovnici ili zaslonu kakvog pametnog mobitela. Ne tako davno ovo je djelovalo kao znanstvena fantastika. 

Tijekom Hladnog rata, Amerikanci su razvili posebne zrakoplove U-2 za špijunažu sovjetskih tajnih baza. Letjeli su na velikoj visini i smatralo se da su van dometa ruskih raketa. No, 1960. na jednom takvom letu srušen je U-2 s pilotom Garyjem Powersom. Nakon toga, Amerikanci su u igru ubacili još napredniji špijunski zrakoplov SR-71 Crnu pticu konstruiranu za letove brže od 3 Macha.

Vaša reakcija na temu