Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr HAŠKI SUD Izdan nalog za Putinovo uhićenje
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

HAŠKI SUD Izdan nalog za Putinovo uhićenje

Naveli su i razlog

Međunarodni kazneni sud u Haagu izdao je naloge za uhićenje Putina i njegove povjerenice za prava djece Marije Aleksejevne Lvove-Belove zbog 'nezakonite deportacije ukrajinske djece'.

Predraspravni suci suda ocijenili su da postoje 'opravdani razlozi vjerovati da svaki od dvoje osumnjičenika, dakle Putin i ruska povjerenica za prava djece, snose odgovornost za ratni zločin protupravne deportacije stanovništva i protuzakonitog premještanja stanovništva s okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju, na štetu ukrajinske djece.'

Suci su razmatrali izdavanje tajnih naloga za uhićenje , ali su zaključili da njihovo objavljivanje može 'doprinijeti sprječavanju daljnjeg počinjenja zločina', piše Index.

Vaša reakcija na temu