Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Huligani uništili prostorije organizatora Parade ponosa u Banja Luci

Huligani uništili prostorije organizatora Parade ponosa u Banja Luci

Pretpostavlja se da se napad dogodio u subotu

Huligani koji se protive LGBT pokretu u Banjaluci, uništili su prostorije DJC Incel u Banja Luci.

Pretpostavlja se da se napad dogodio u subotu prije napada na aktiviste bosanskohercegovačke povorke ponosa.

Iz PU Banja Luka priopćili su da policijski službenici Policijske uprave Banja Luka poduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja kaznenog djela oštećenja i oduzimanja tuđe stvari i otkrivanja počinitelja.

'Naime, nadležnoj policijskoj postaji, 19.03.2023. godine oko 15.15 sati, prijavljeno je da su oštećena ulazna vrata i reklama na objektu koji koristi udruženje građana iz Banjaluke. Izvršen je uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih u periodu od 17.03.2023. godine do trenutka prijave, upotrebom fizičke snage i podesnog alata, oštetilo staklo na ulaznim vratima objekta i reklamu koja se nalazila iznad vrata, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka', priopćeno je.

U DKC Incelu kažu da od 2013. godine organiziraju visokorizične događaju, među kojima su i ona u vezi za LGBTIQ.

Predstavnica udruženja Vesna Malešević kaže da je napustila Banja Luku, a pretpostavlja da se napad dogodio prije nego što su huligani napali aktiviste.

'Huligani su uništili ulaz. Slomili staklo, led svjetlo, zabarikadirali su ulazna vrata koristeći građevinski materijal koji se nalazio u blizini. Iza sebe su ostavili naljepnice s jasnim porukama protiv LGBT osoba. Nadzorne kamere postoje na objektu pored', rekla je Malešević kratko za N1.

Vaša reakcija na temu