Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay INSTITUT ZA RAT: Rusi imaju goleme gubitke, gotova je bitka za drugi najveći grad
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

INSTITUT ZA RAT: Rusi imaju goleme gubitke, gotova je bitka za drugi najveći grad

'Ruske snage su vjerojatno osigurale autocestu u blizini zapadnog ulaza u željezaru Azovstal, ali da se borbe postrojenje se nastavljaju'

Ukrajina je vjerojatno dobila bitku kod Harkiva, drugog najvećeg grada u zemlji, objavio je Institut za proučavanje rata u svojoj najnovijoj analizi. Ukrajinske snage spriječile su ruske trupe da opkole, a kamoli da zauzmu Harkiv, a zatim su ih protjerale iz okolice grada, piše Institut.

Institut piše da će Ukrajina sada vjerojatno 'pokušati poremetiti kopnene komunikacijske linije (GLOC) između Belgoroda u Rusiji i ruskih snaga koncentriranih oko Izjuma'. U međuvremenu, navodi se, glavni ruski napori bili su usmjereni na opkoljavanje gradova Severodonjecka i Lisičanska u Luhansku.

'Ruske trupe koje su napadale od Popasne prema sjeveru nisu napravile značajan napredak u posljednja 24 sata. Ruske snage koje dolaze sa sjevera na jug nisu uspjele prijeći rijeku Donjeck i pretrpjele su razorne gubitke', navodi se.

Zaključili su i da su  ruske snage vjerojatno osigurale autocestu u blizini zapadnog ulaza u željezaru Azovstal, ali da se borbe postrojenje se nastavljaju te da ukrajinske snage navodno pokušavaju povratiti kontrolu nad Zmijskim otokom kod rumunjske obale ili barem poremetiti sposobnost Rusije da ga koristi, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu