Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube INTERVJU DESETLJEĆA Noćas Engleska neće spavati: Harry i Meghan napokon će sve okriti

INTERVJU DESETLJEĆA Noćas Engleska neće spavati: Harry i Meghan napokon će sve okriti

Poručuju da se ne daju zastrašiti i da neće nikoga poštedjeti oštrih riječi

Britanski dvor noćas će se nesumnjivo zatresti kada iz Amerike krene 'paljba'.

Meghan Markle (39) i princ Harry (36) neće se ustezati i neće posustati pred uvredama i niskim udarcima koji već danima stižu iz Ujedinjenog Kraljevstva. Poručuju da se ne daju zastrašiti i da neće nikoga poštedjeti oštrih riječi, javlja Jutarnji list.

U 2 sata ujutro po našem vremenu u Americi će na CBS-u započeti 'televizijski događaj desetljeća' kako je etiketiran intervju koji su američkoj talk show kraljici i kućnoj prijateljici Opri Winfrey dali Meghan Markle i princ Harry.

To je intervju koji već danima gotovo cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje, a sada ćemo napokon saznati koliko daleko će Harry i Meghan otići u optužbama.

Milijuni ljudi će gledati američki CBS kako bi pratili njihovo 'poravnavanje računa' s Buckinghamskom palačom.

Otkako su se prije malo više od godinu dana odrekli kraljevskih dužnosti i preselili u južnu Kaliforniju Harry i Meghan nose etiketu 'odbjeglog kraljevskog para'.

U jednom od napetih isječaka intervjua, Meghan Markle, bivša TV glumica koja je trudna s drugim djetetom, optužila je kraljevsku obitelj, koju je nazvala internim nadimkom 'Firma', da 'perpetuira laži o njoj i njezinom suprugu'.

No, kraljica Elizabeta II. navodno se ne sekira previše oko intervjua koji nije samo PR katastrofa za Dvor, već bi mu mogao i ozbiljno naštetiti ako Harry i Meghan iznesu teže optužbe i neotkrivene detalje odnosa i stanja na Dvoru.

Britanska TV kuća ITV američkom je CBS-u platila više od milijun funti za prava prikazivanja intervjua na Otoku, pa će tako cijeli intervju Britanci u miru moći pogledati tek u ponedjeljak navečer. No, uzevši u obzir značaj britanske kraljevske obitelji za Britance te interes koji je privukao ovaj kraljevski rat, jasno je da će mnogi već noćas na razne načine zaviriti u program CBS-a.

No, ne i kraljica. Njoj ne pada na pamet propustiti san zbog intervjua usred noći.

Kako javlja The Sunday Times, kraljica je odlučila ignorirati intervju i ne namjerava ga gledati. Zvuči gotovo nevjerojatno da jedna baka neće zabrinuto gledati kako je njezin nekada najdraži unuk blati na televiziji, tim gore što je ta baka ujedno i kraljica.

Službenici iz palače optužili su princa Harryja i Meghan, odnosno vojvodu i vojvotkinju od Sussexa da su 'zaratili' s kraljevskom obitelji i upozoravaju, da ako ih napadnu u, kako je najavljeno, bombastičnom intervjuu, dobit će oštar uzvratni udarac.

Sunday Times izvještava da kraljica neće ni u ponedjeljak navečer na ITV-u gledati intervju jer je usredotočena na puno važnija nacionalna pitanja od ovog intervjua kojeg su na Dvoru prozvali 'cirkusom'.

- Vidjet ćete sljedeći tjedan da se njezino veličanstvo bavi s poprilično puno stvari. Mislim da nitko ne bi trebao očekivati da će njezino veličanstvo ostati budno i gledati intervju. Neće! – rekao je novinarima izvor blizak kraljici.

- Na što ćemo se zapravo fokusirati u ponedjeljak? Na djecu koja se vraćaju u školu nakon lockdowna, na učinkovitost programa cijepljenja, to su velika pitanja na koja se kraljevska obitelj želi usredotočiti, a ne vijesti o cirkusu kod Opre i ostalim stvarima povezanim sa Sussexima – dodao je izvor za The Sunday Times.

Drugi, pak, izvor za iste britanske novine tvrdi da Sussexi namjerno i planirano potkopavaju rad monarhije.

- Raspoloženje u obitelji je: mogu li svi jednostavno ušutjeti i možemo li nastaviti s normalnim dnevnim poslom – ističe.

U međuvremenu, Sunday Express izvijestio je da je kraljičin um usmjeren 'samo na njezine dužnosti i na Philipa'.

Podsjetimo, odbjegli kraljevski par, kao i televizijske kuće koje emitiraju sporni intervju, našli su se na udaru žestokih kritika zbog beskrupuloznosti jer planiraju napasti Dvor u trenutku dok je zdravstveno stanje supruga kraljice Elizabete II., vojvode od Edinburgha, princa Philipa (99) kritično.

No, Meghan i Harryu ne pada napamet odustati od svog nauma. U jednom od unaprijed objavljenih isječaka intervjua Meghan je objasnila zašto je odlučila izaći u javnost baš sad.

'Svi donosimo vlastite odluke, ali tada to nisam mogla. O tome nisam odlučivala ja', rekla je Meghan dodavši da je 'doista oslobađajuće' što sada može 'govoriti u svoje ime' pa će očito reći sve što su joj godinama branili.

Intervju je za kraljicu svakako neugodno iznenađenje, posebice zato što do zadnjeg trenutka ne zna što će točno njezin unuk i njegova supruga reći pred svjetskim auditorijem budući da ona nije dobila primjerak intervjua unaprijed, kao što je to uobičajeno kada netko od članova kraljevske obitelji razgovara s medijima, prenosi Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu