Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Bljesak.info Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: 'Nestala je cesta ispred mene'

Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: 'Nestala je cesta ispred mene'

'U zadnji trenutak uspio sam se izvući'

Središta više gradova u sjevernome dijelu Hercegovine i središnjem dijelu Bosne potpuno su poplavljena. Gradovi su odsječeni, brojne kuće su srušene. Jedan je od onih koji su imali sreću i koji su se uspjeli izvući iz ove katastrofe vozač Matko čiji je kamion odron zatrpao u blizini Jablanice. 

'U zadnji trenutak uspio sam se izvući. Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Klizište ispred mene odnijelo je sve. U trenu mi je odron došao do kamiona.

Toliko sam umoran da mi nije ni do čega, vjerujte mi. Nisam spavao 48 sati. Vraćao sam se iz Sarajeva za Mostar, i to me zadesilo jutros oko dva sata. Padala je prejaka kiša, ugledao sam drvo na cesti zbog kojeg sam se zaustavio. U tom trenutku počeo je odron padati prvo na prikolicu pa na kamion i onda sam čuo gromoglasno tutnjanje i 50 metara ispred mene je odnijelo kompletnu cestu što sam vidio tek kasnije.

Čekao sam u kamionu cijelu večer jer bih u protivnom upao u blato i ne bih se mogao kretati. Kada je svanulo, uspio sam prehodati taj nanos. Sreo sam ekipu iz Crne Gore, pokušali smo pješke doći do Jablanice, međutim voda je bila ogromna i nismo uspjeli. Kasnije smo prešli preko pruge i kroz selo gdje je odron odnio kuće stigli do Jablanice. Bogu hvala nisam ozlijeđen, samo sam umoran i psihički i fizički. Žao mi je svih ljudi koje je zadesila ova nesreća', kazao je Matko za Bljesak.info

Inače, prema službenim informacijama 19 osoba smrtno je stradalo, ima mnogo ozlijeđenih i nestalih. Uz vatrogasce i hitne službe, na terenu je i vojska.

Vaša reakcija na temu