Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: wal_172619 from Pixabay Istražitelji otkrili nevjerojatan razlog zbog kojeg je peteročlana obitelj skočila s balkona

Istražitelji otkrili nevjerojatan razlog zbog kojeg je peteročlana obitelj skočila s balkona

Vlasti mole za privatnost preživjelog sina

Švicarska je zaključila slučaj koji je prošle godine šokirao zemlju. U ožujku prošle godine peteročlana obitelj skočila je s balkona sa sedmom kata u Montreuxu. Švicarski mediji su objavili da se radi o obitelji iz Francuske te da su skočili s balkona.

Muškarac, dvije žene i mlada djevojčica su preminuli, a adolescent je bio hospitaliziran, ali je uspio preživjeti. Policija je također priopćila da su uoči pada policajci otišli do stana s nalogom za oca, koji se nije javljao na pozive škole za provjeru školovanja njegova 15-godišnjeg sina, koji se školovao kod kuće.

BBC javlja kako slučaj samoubojstva četiri člana jedne obitelji koji je šokirao čitavu Švicarsku sada može biti zatvoren nakon što su istražitelji otkrili kako su odrasli članovi taj događaj - planirali. Policija je isključila mogućnost intervencije izvana, a kažu da odrasli članovi obitelji, koji su preselili iz Francuske u Švicarsku dvije godine prije kobnog događaja, nisu davali nikakve znakove da razmišljaju o samoubojstvu, piše BBC.

Obitelj je umrla 24. ožujka prošle godine. Osmogodišnja djevojčica, 15-godišnji dječak i njihovi otac i majka, kao i majčina sestra blizanka, skočili su iz svog stana na sedmom katu zgrade. Dječak je bio u komi, ali uspio se oporaviti od ozbiljnih ozljeda. Ne sjeća se tog dana, kažu istražitelji. Odrasle osobe u obitelji koje su svoju obitelj dovele do smrti u Švicarskoj planirale su događaj, kažu švicarski istražitelji.

Policija je odbacila bilo kakvu vanjsku intervenciju i kaže da odrasli nisu davali znakove da razmišljaju o samoubojstvu. Forenzički dokazi nisu otkrili nikakve znakove borbe prije smrti, a autopsije nisu pokazale tragove droge.

Nakon godinu dana istrage, švicarske vlasti sada kažu da su majka obitelji i njezina sestra bile duboko upletene u teorije preživljavanja i teorije zavjere. Nakon smrti, policija je pronašla njihov stan pun hrane, lijekova i higijenskog materijala, brižljivo uskladištenih i organiziranih. Obitelj je rijetko izlazila, a djeca su se školovala kod kuće.

Dvije su žene imale duboko ukorijenjenu sumnju prema vladi i lokalnim vlastima, kažu istražitelji, te su odgajale djecu da vjeruju da je svijet neprijateljsko mjesto. Pandemija Covid-19 i ruska invazija na Ukrajinu samo su ojačale njihovo uvjerenje. Pretrage stana i elektroničkih uređaja otkrile su da je kolektivno samoubojstvo pomno planirano, pa čak i uvježbano.

Odrasli su očito čekali, stoji u policijskom izvješću, pravi trenutak da odu u svijet za koji su vjerovali da će biti bolji, daleko od onoga kojeg su se bojali. Njihovu odluku pokrenuo je posjet policije. 

Svratili su to jutro kako bi podsjetili oca da ode na sastanak s lokalnim obrazovnim vlastima kako bi razgovarali o školovanju svog sina kod kuće, nakon što nije odgovorio na nekoliko pisama. Nisu pustili policiju unutra i nakon nekoliko minuta bili su mrtvi.

U utorak su švicarske vlasti apelirale na privatnost preživjelog sina, javlja BBC, prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu