Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay.com Italija predlaže obavezno testiranje na koronavirus za ljude koji dolaze iz Hrvatske

Italija predlaže obavezno testiranje na koronavirus za ljude koji dolaze iz Hrvatske

Naglašava da u proteklim danima naglo raste broj zaraženih u Hrvatskoj, kao i broj talijanskih turista koji su po povratku u domovinu razvili neke simptome bolesti

Italija je predložila uvođenje obaveznih testova na koronavirus za sve one koji u tu zemlju dolaze iz Hrvatske, piše Index

Odlukom bi bili zahvaćeni i oni Talijani koji se vraćaju i iz drugih zemalja za koje je Italija procijenila da su rizične zbog situacije s pandemijom. To su, primjerice, Španjolska, Grčka i Malta.

Talijani predlažu dva rješenja. Prvo, da svaki putnik treba predočiti potvrdu o negativnom testu i to ne starijem od 72 sata ili napraviti brzi test u 48 sati od ulaska u zemlju. Brza testiranja, na čiji rezultat se čeka oko 15 minuta, mogla bi se obaviti u zračnim lukama. 

Predložio je to talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza te prijedlog poslao talijanskim regijama na usvajanje. Odluka o tome očekuje se kasno u srijedu ili u četvrtak. Tu informaciju objavio je na svojem Facebook profilu.

Italija time nastoji spriječiti kaos koji je nastao u regijama i u Rimu, a tiče se odnosa prema povratnicima iz rizičnih zemalja. Naime, obavezna samoizolacija od 14 dana problematična je za brojne Talijane koji su već u inozemstvu i koji su na odmor otišli kad na snazi nije bilo nikakvih ograničenja.

Obavezan odlazak u dvotjednu samoizolaciju na snazi je već za sve one koji dolaze iz zemalja koje ne spadaju u Schengen, iz Bugarske i Rumunjske, a čini se da bi se i Hrvatska mogla priključiti tim zemljama. 

Italija naglašava da u proteklim danima naglo raste broj zaraženih u Hrvatskoj, kao i broj talijanskih turista koji su po povratku u domovinu razvili neke simptome bolesti. 

Vaša reakcija na temu