Foto: pixabay.com Iz TikToka poručili: Ostajemo u SAD-u dugoročno

Iz TikToka poručili: Ostajemo u SAD-u dugoročno

Trump je najavio zabranu najbrže rastuće aplikacije koja ima do 80 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u SAD-u

Zabrana TikToka bila bi velik udarac za tvrtku ByteDance, a još nije poznato kako bi se to odrazilo na 80 milijuna korisnika u SAD-u, piše BBC.

Generalna direktorica TikToka za SAD Vanessa Pappas kazala je da je kineska aplikacija za dijeljenje videozapisa 'ovdje (u SAD-u) dugoročno', nakon što je američki predsjednik Donald Trump kazao da će zabraniti tu aplikaciju u SAD-u.

Direktorica je poručila korisnicima TikToka u video obraćanju da zaposlenici rade na 'najsigurnijoj aplikaciji'.

Najbrže rastuća aplikacija ima do 80 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u SAD-u, a zabrana te aplikacije bila bi velik udarac za kinesku firmu ByteDance, koja je vlasnik aplikacije.

Trump je u petak rekao da će već u subotu zabraniti aplikaciju TikTok, navodi se u medijskim izvješćima.

Američki predsjednik rekao je da bi mogao upotrijebiti hitne ekonomske ovlasti ili izvršnu odredbu da zabrani TikTok u zemlji.

- Pa, imam takve ovlasti. Mogu to učiniti izvršnom odredbom ili time - rekao je novinarima koji su s njime letjeli u Air Force One.

TikTok niječe bilo kakvu kinesku kontrolu.

Ovaj je tjedan Trumpova administracija odredila da TikTok, popularnu aplikaciju na društvenim mrežama na kojoj se objavljuju kratki video formati, formalno preispita odbor za strana ulaganja u SAD-u (CFIUS).

Aplikacija je najnoviji problem u ionako pogoršanim odnosima između dviju najvećih svjetskih gospodarstava, koje je počelo zbog trgovinskih odnosa i pomorskih pitanja u Južnome kineskom moru.

Otad su se trzavice međutim razvile u širi spor koji uključuje i Hong Kong, kao i kineski odgovor na koronavirus.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71585, "");
Pregledaj komentare