Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Iz zatvora u Ugandi jučer pobjeglo 219 zatvorenika

Iz zatvora u Ugandi jučer pobjeglo 219 zatvorenika

Među njima su ubojice i silovatelji

Zatvorenici iz zatvora u Ugandi svladali su svoje stražare te je njih 219 pobjeglo s najmanje 15 pušaka. Dvoje odbjeglih zatvorenika je ubijeno nakon što su sigurnosne snage pokrenule potragu.

Do bijega je došlo jučer kasno navečer. Zatvorenici su provalili u oružarnicu zatvora u Karamoji i ukrali 15 pušaka AK-47 i municiju, piše CNN, prenosi Index.

'Radi se o masovnom bijegu i tvrdokornim kriminalcima', rekla je vojna glasnogovornica Flavia Byekwaso i dodala kako među njima ima serijskih ubojica, pljačkaša i silovatelja.

U tijeku je velika akcija i potraga za odbjeglim zatvorenicima. Glasnogovornica je priopćila da su ubijena dva zatvorenika, a da je hvatanje ostalih otežala činjenica da imaju oružje i da je bila noć.

'Imali su cijelu noć da se raziđu i sakriju, što komplicira cijelu stvar. No, mi ćemo ih uhvatiti', rekla je Byekwaso.

Ovo je treći bijeg zatvorenika u Ugandi od početka pandemije koronavirusa, s time da su u ugandskim zatvorima zabilježena najmanje tri slučaja zaraze.

Ukupan broj zatvorenika u ovoj afričkoj državi porastao je za 10% u pet mjeseci i sada iznosi 65.000. Mnogi stanovnici tog području pritvoreni su jer su kršili mjere ograničenja ili policijskog sata uvedene zbog pandemije.

Vaša reakcija na temu