Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot IZVJEŠTAVANJE O RATU Više od 2200 stranih novinara u Ukrajini
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

IZVJEŠTAVANJE O RATU Više od 2200 stranih novinara u Ukrajini

'Najbitnije je da nastavimo raditi svoj posao'

Od početka rata u Ukrajini je akreditirano više od 2200 stranih novinara. Većina njih je u Lavovu gdje je media centar postao pretijesan pa je preseljen na novu lokaciju kraj gradske vijećnice.

Tamo je i danas glavna tema bila smrt Brenta Rinoa, poznatog novinara i nagrađivanog autora više dokumentaraca o velikim svjetskim ratištima, ali i sigurnost novinara u Ukrajini.

- Posao koji radimo je vrlo opasan. Lako se u Lavovu osjećati sigurno jer do jučer ovdje nije bilo opasnosti. Smatram da je najbitnije da nastavimo raditi svoj posao, da ostanemo sigurni i da ne riskiramo nepotrebno, što je ponekad teško u ratnom području - kazao je novinar Caleb Larson, prenosi RTL

Vaša reakcija na temu