Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Javila se Hrvatica iz Zambije: 'Djeca idu s nama u Hrvatsku!'

Javila se Hrvatica iz Zambije: 'Djeca idu s nama u Hrvatsku!'

Nakon šest mjeseci...

Aleksandra Peršić jedna je od osoba koje su mjesecima čekali sudski epilog procesa u Zambiji te je, očekivano, presretna što se sve završilo oslobađajućom presudom, ali i zato što posvojena djeca također idu u Hrvatsku.

'Ne možemo vjerovati. Plakala je cijela sudnica. Svi su plakali. Odvjetnici su išli po djecu, čeka se papirologija. Čekamo da stignu kod nas. Idu s nama u Hrvatsku', rekla je Aleksandra Peršić za 24sata.

Sutkinja Visokog suda u Ndoli Mary Mulanda donijela je tu oslobađajuću i konačnu presudu, čime nije u pozitivnom smjeru odredila samo sudbinu Hrvata koji su stigli u Zambiju, nego i djece koju su odlučili posvojiti.

Ona su već šest mjeseci pod skrbništvo socijalne skrbi Zambije. No, mukama je došao kraj, napokon.

'Prvi put nakon šest mjeseci se plačem od sreće, a ne od užasa i straha, sve je još neslužbeno, nadam se da je ovo definitivna odluka. Samo se bojimo nastavka priče radi onog prošlog što se dogodilo. Samo ih čekamo da uđu u avion s djecom',  rekla je za 24sata majka jedne Hrvatice u Zambiji, koja će odahnuti kad napokon zagrli svoje i dijete svog djeteta.

Vaša reakcija na temu