Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Youtube) JAVIO SE ŠEF WAGNERA 'Marš na Moskvu pokazao je 'ozbiljne sigurnosne probleme' u Rusiji'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

JAVIO SE ŠEF WAGNERA 'Marš na Moskvu pokazao je 'ozbiljne sigurnosne probleme' u Rusiji'

Otkrio je razloge pobune

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin upravo je objavio 11-minutnu audioporuku, prvi put od pobune koju je, na kraju neuspješno, izveo u subotu, prenosi Index.

U poruci kaže kaže da je razlog za pobunu bio to što nitko od zapovjednika nije pristao potpisati ugovor s ruskim ministarstvom obrane i da je zbog toga njegova plaćenička tvrtka bila prisiljena prestati postojati 1. srpnja.

'Zapovjednici Wagnera mislili su da će se, ako potpišu s Ministarstvom obrane, pretvoriti u topovsko meso zbog načina na koji se regularna vojska pokazala u akcijama', rekao je Prigožin. 

Dodao je da su neki borci odlučili pristupiti snagama Ministarstva obrane, ali da je to manjina. 

'Bili smo kategorički protiv toga... Ali radili smo inventuru, planirali smo se 30. lipnja pojaviti u Rostovu i javno postaviti našu opremu blizu čelništva vojske. No, unatoč činjenici da nismo pokazali nikakvu agresiju, bili smo pogođeni. U zračnom napadu poginulo je 30 boraca i to nas je natjeralno da krenemo odmah. Svrha naše akcije bila je spriječiti uništenje PMC-a Wagner i privesti pravdi one koji su svojim neprofesionalnim djelovanjem napravili veliki broj pogrešaka tijekom specijalne vojne operacije. Za to je postojao zahtjev u javnosti', rekao je, među ostalim šef Wagnera. 

Kazao je da cilj pobune nije bio svrgavanje državne vlasti i da je Wagnerov marš na Moskvu pokazao 'ozbiljne sigurnosne probleme' u Rusiji. 

U svojoj audioporuci nije objavio na kojoj se lokaciji nalazi. 

Vaša reakcija na temu