Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube Jedan od najsmrtonosnijih snajperista na svijetu pridružuje se borbi za Ukrajinu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Jedan od najsmrtonosnijih snajperista na svijetu pridružuje se borbi za Ukrajinu

Samo prošli tjedan, Wali je radio kao računalni programer u Kanadi

Jedan od najsmrtonosnijih snajperista na svijetu pridružuje se borbama u Ukrajini nakon što je odgovorio na poziv predsjednika Volodimira Zelenskog da strani dobrovoljci pomognu u poraziti Ruse, piše Daily Mail. 

Strijelac, poznat samo po svom nadimku Wali, potječe iz 22. kraljevske kanadske pukovnije i ima prethodno borbeno iskustvo iz borbi u Kandaharu tijekom rata u Afganistanu između 2009. i 2011. godine, javlja RTL.

Inače, ovaj 40-godišnjak je kasnije otputovao u Irak 2015. kako bi pomogao u borbi protiv snaga Islamske države.

U lipnju 2017., jedan od njegovih suboraca je navodno ubio terorista Islamske države s nevjerojatne udaljenosti od 3.450 metara. To je svjetski rekord za najduži ubojiti hitac.

Wali, koji je iza sebe ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina, kontaktirao je prijatelja koji pomaže u organiziranju 'neutralnih konvoja humanitarne pomoći' u okupiranoj regiji Donbas na jugoistoku Ukrajine.

Samo prošli tjedan, Wali je radio kao računalni programer u Kanadi.

'Prije tjedan dana još sam programirao stvari. Sada grabim protutenkovske projektile u skladištu da ubijam ljude... To je moja stvarnost trenutno', rekao je za CBC News.

Više od 20.000 ljudi iz 52 zemlje već se dobrovoljno prijavilo za borbu u Ukrajini rekao je tijekom vikenda ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba.

Vaša reakcija na temu