Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com JOHNSON O RATU 'Postoji realna šansa da Rusija pobijedi'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

JOHNSON O RATU 'Postoji realna šansa da Rusija pobijedi'

'Putin ima golemu vojsku'

Britanski premijer Boris Johnson danas je u razgovoru s novinarima priznao da postoji 'realna šansa' da ruske snage pobijede u ratu u Ukrajini, komentirajući izvještaje vojnih dužnosnika.

'Tužno je da postoji realna šansa za to. Naravno. Vladimir Putin ima golemu vojsku. Njegova politička pozicija je izuzetno teška jer je napravio katastrofalnu grešku.

Jedina opcija koju sad ima je nastavak svog zastrašujućeg pristupa, koji predvodi artiljerija koja pokušava sravniti ukrajinske gradove sa zemljom', rekao je Johnson, prenosi Index.

Kazao je kako je sad blizu toga da u Mariupolju osigura kopneni koridor prema Krimu.

'Situacija je u ovoj fazi nepredvidiva. Moramo biti realni oko toga', dodao je britanski premijer.

Johnson je dodao da su 'Ukrajinci pokazali nevjerojatno herojstvo' u ratu. 

'Unatoč svakoj vojnoj superiornosti kojom raspolaže Putin, nije uspio pobijediti duh ukrajinskog naroda', rekao je britanski premijer.

Johnson je istaknuo da će Velika Britanija poslati još artiljerijskog oružja Ukrajini te potvrdio da će ponovo otvoriti veleposlanstvo u Kijevu sljedećeg mjeseca.

Vaša reakcija na temu