Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT Putinu vodila financije za rat, navodno pala kroz prozor
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT Putinu vodila financije za rat, navodno pala kroz prozor

Djelatnica Ministarstva obrane

Marina Jankina, 58-godišnja djelatnica Ministarstva obrane Ruske Federacije, pronađena je mrtva u Sankt-Peterburgu, a lokalni mediji navode da je preminula nakon što je pala kroz prozor, prenosi Jutarnji.

Jankina je vodila sanktpeterburški ured Odjela za financijsku pomoć Ministarstva obrane Rusije.

Policija je njezino tijelo pronašla kod nebodera u Zamšinoj ulici u četvrti Kalinjinski, a u smrt se strovalila sa 16. kata.

Prema preliminarnim informacijama koje su objavili lokalni mediji, Jankina je živjela u zgradi kod koje je pronađena, a policija je rekla da nije isključila mogućnost da si je oduzela život.

Ured za odnose s javnošću Zapadnog vojnog okruga, okruga u kojem se nalazi sanktpeterburški ured Odjela za financijsku pomoć Ministarstva obrane Rusije, potvrdio je da je Jankina bila djelatnica Ministarstva obrane.

Jankina je bila ključna figura u financiranju ilegalnog rata Vladimira Putina u Ukrajini kao voditeljica odjela za financijsku potporu Ministarstva obrane za Zapadnu vojnu oblast, koja je blisko uključena u diktatorovu invaziju, navodi Daily Mail.

Ruski mediji i kanal Mašand na komunikacijskoj platformi Telegram objavili su da su dokumenti i drugi predmeti koji su pripadali Jankinoj pronađeni na 16. katu nebodera pored kojeg je pronađeno njezino tijelo.

Vaša reakcija na temu