Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay KAKO JE I NAJAVLJENO 'Rusi se počeli povlačiti s područja oko Kijeva'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

KAKO JE I NAJAVLJENO 'Rusi se počeli povlačiti s područja oko Kijeva'

SAD ovo ocjenjuje velikom promjenom strategije

Rusija počinje povlačiti neke snage s područja oko glavnog grada Ukrajine Kijeva u, kako SAD ocjenjuje, 'velikoj' promjeni strategije Moskve, izjavila su za CNN dva visoka američka dužnosnika.

Kako CNN navodi, ruske snage koje se sada povlače u nekim područjima sjevera usredotočit će se na dobitke na jugu i istoku. SAD već promatra ove pokrete u tijeku, uključujući taktičke skupine ruskog bataljuna koje napuštaju okolna područja oko Kijeva.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da je odlučilo 'drastično smanjiti vojne aktivnosti' u smjeru Kijeva i Černihiva, rekao je zamjenik ruskog ministra obrane Aleksandar Fomin prema državnim medijima RIA.

SAD procjenjuje da će Rusija pokriti njihovo povlačenje zračnim i topničkim bombardiranjem glavnog grada, rekao je jedan od dužnosnika, prenosi N1

Taj potez uslijedio je nakon mirovnih pregovora između ruskog i ukrajinskog izaslanstva u Istanbulu u utorak.

Po mišljenju SAD-a, ovo nije kratkoročna prilagodba pregrupiranju, već dugoročni potez jer se Rusija suočava s neuspjehom napredovanja na sjeveru. Dužnosnik je rekao da je jedna od posljedica za koje je SAD zabrinut da europski saveznici budu ujedinjeni u pogledu gospodarskog pritiska i vojne potpore jer Washington očekuje da će neki od njih pritisnuti Ukrajinu da prihvati mirovni sporazum za okončanje borbi.

Vaša reakcija na temu