Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Kremlj objavio plan za Ukrajinu, želi da bude neutralna poput Austrije
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Kremlj objavio plan za Ukrajinu, želi da bude neutralna poput Austrije

'Ovo je varijanta o kojoj se trenutno raspravlja i koja bi se zaista mogla smatrati kompromisom'

Kremlj je rekao da bi se ideja stvaranja demilitarizirane Ukrajine po uzoru na primjer Austrije mogla smatrati kompromisom za okončanje rata.

'Ovo je varijanta o kojoj se trenutno raspravlja i koja bi se zaista mogla smatrati kompromisom', rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

Uvjeti demilitarizacije koje Rusija očekuje od Ukrajine nisu do kraja jasni, ali navodeći primjer Austrije jasno je da se traži da Ukrajina održi neutralan status i ostane izvan NATO-a. Zemlja bi i dalje imala svoje oružane snage.

Austrija ima svoju vojsku, ali je obvezana na neutralnost Austrijskim državnim ugovorom iz 1955. i njezinim ustavom, koji zabranjuje ulazak u vojne saveze i uspostavu stranih vojnih baza na austrijskom teritoriju, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu