Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press KRIZA AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE 'Nemamo iste mogućnosti za kupovanje električnih vozila, još su preskupa'

KRIZA AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE 'Nemamo iste mogućnosti za kupovanje električnih vozila, još su preskupa'

Glavak smatra kako je potrebno prednost dati inovacijama umjesto restriktivnih propisa

U Europskom parlamentu raspravljalo se o krizi s kojom se suočava automobilska industrija Europske unije, mogućem zatvaranju tvornica i potrebi za povećanjem konkurentnosti te očuvanjem radnih mjesta u Europi.

'Kako bismo zaštitili radna mjesta i zadržali globalno vodstvo Europe, moramo dati prednost inovacijama umjesto restriktivnih propisa. Digitalizacija i nova tehnologija moraju biti katalizatori promjene i prilika za jačanje konkurentnosti', rekla je zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Govoreći o trenutnoj situaciji, Glavak je podsjetila da su vozila u EU-u prosječno stara 12 godina, u nekim slabije razvijenim zemljama i 15 do 17 godina. Upozorila je da se u obzir moraju uzeti različite ekonomske i socijalne okolnosti kao i da diljem EU-a još uvijek nema dovoljno infrastrukture za električna vozila iako pozdravlja njihov razvoj.

'Nemamo iste mogućnosti za kupovanje električnih vozila koja su još uvijek preskupa. Da, na taj način moći ćemo zadržati radna mjesta i moći ćemo polako ići u zelenu tranziciju, ali uzimajući u obzir okolnosti koje su realne', zaključno je poručila eurozastupnica Glavak. 

Vaša reakcija na temu