Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Lavrov zaprijetio: Svi koji donose oružje Ukrajini bit će vojne mete
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Lavrov zaprijetio: Svi koji donose oružje Ukrajini bit će vojne mete

'Moskva neće dopustiti isporuku protuzračnih raketnih sustava S-300 Kijevu iz drugih zemalja'

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov zaprijetio je da će svi transporteri koji bi mogli donijeti oružje u Ukrajinu biti proglašeni vojnim metama.

'Jasno smo dali do znanja da će svaki teret koji uđe na teritorij Ukrajine, za koji smatramo da nosi oružje, postati legitimna meta. To je potpuno razumljivo', rekao je ministar vanjskih poslova, a prenosi RIA.

Također je naglasio da Moskva neće dopustiti isporuku protuzračnih raketnih sustava S-300 Kijevu iz drugih zemalja.

Komentirao je i proturuske sankcije koje su zapadne zemlje uvele kao odgovor na invaziju na Ukrajinu.

'Prijete nam petim valom sankcija. Možda bude još jedan val, ali mi smo na to navikli. Kako je rekao predsjednik Putin, prvaci smo po broju sankcija koje su nam uvedene, tu je 5.000 pojedinačnih akata, gotovo dvostruko više nego što je uvedeno protiv Irana i Sjeverne Koreje. Ali sankcije su nas uvijek činile jačima', istaknuo je Lavrov, a prenosi ruska novinska agencija TASS, piše N1.

Vaša reakcija na temu