Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com LJESTVICA SVJETSKE KONKURENTNOSTI Hrvatska posljednja među zemljama Europske unije

LJESTVICA SVJETSKE KONKURENTNOSTI Hrvatska posljednja među zemljama Europske unije

U našoj zemlji najbolje ocijenjeni indikatori su radna snaga, infrastruktura i obrazovanje, a najlošije pravno okruženje, sposobnost Vlade i porezni sustav

Na najnovijoj ljestvici svjetske konkurentnosti Hrvatska se nalazi na 59. mjestu od 64 države, što je poboljšanje za jedno mjesto u odnosu na lani, javlja HRT.

Međutim, među zemljama Europske unije - Hrvatska je posljednja.

Od tranzicijskih zemalja, na ljestvici su 'skočile' Slovačka, Mađarska i Rumunjska, a nazadovale Poljska, Slovenija, Bugarska i Češka. Prva je na ljestvici Švicarska.

U našoj zemlji najbolje ocijenjeni indikatori su radna snaga, infrastruktura i obrazovanje, a najlošije pravno okruženje, sposobnost Vlade i porezni sustav.

U odnosu na lani, u Hrvatskoj su vidljive pozitivne promjene u gospodarskim rezultatima, efikasnosti javnog i poslovnog sektora te infrastrukturi.

Vaša reakcija na temu