Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Lukašenko: Poljska nam treba biti zahvalna. Da nema nas, vagnerovci bi zgazili Varšavu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Lukašenko: Poljska nam treba biti zahvalna. Da nema nas, vagnerovci bi zgazili Varšavu

'Ne bi nam trebali zamjerati'

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ismijavao je Poljsku zbog prisutnosti ruskih Wagnerovih plaćenika u blizini granice te zemlje NATO-a, prenosi Index.

Lukašenko je rekao da mu Varšava treba zahvaliti što drži borce pod kontrolom. Podsjetimo, neodređeni broj Wagnerovih trupa koji su u lipnju podigli kratku pobunu u Rusiji u međuvremenu se preselio u Bjelorusiju i počeo obučavati vojsku te zemlje. Taj je potez potaknuo Poljsku da pomakne više od 1000 svojih vojnika bliže granici.

Državna novinska agencija Belta citirala je Lukašenka koji je rekao da bi se Poljaci 'trebali moliti da se čvrsto držimo Wagnerovih boraca i brinemo za njih'. 

'Inače bi bez nas prodrli i zgazili Rzeszow i Varšavu. Dakle, ne bi nam trebali zamjerati, nego nam zahvaliti', dodao je Lukašenko. 

Vaša reakcija na temu