Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot LUKAŠENKO UNOSI NEMIR 'Razvija se ozbiljan sukob Zelenskog i njegove vojske'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

LUKAŠENKO UNOSI NEMIR 'Razvija se ozbiljan sukob Zelenskog i njegove vojske'

'Nacionalisti su vidjeli da je dao poseban status Poljacima'

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je u petak kako između ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i ukrajinske vojske počinje ozbiljan sukob.

'Prema mojim informacijama, u Ukrajini se počinje razvijati ozbiljan sukob između Zelenskog i ukrajinske vojske. Vojska kao nitko drugi razumije što znači sukob s Rusijom. Oni vide svoje sposobnosti i koliko dugo se mogu boriti. A više se ne mogu boriti. Vidite, Rusija je promijenila taktiku', rekao je Lukašenko novinarima, piše ruski TASS.

Lukašenko vjeruje da bi sukob između Zelenskog i časnika nacionalista mogao eskalirati zbog nedavnih sporazuma između Kijeva i Varšave.

'Nacionalisti su vidjeli da je dao poseban status Poljacima. I čemu to vodi? Do grabljenja zapadnih dijelova Ukrajine. I tu nastaje sukob između predsjednika i vojske. I siguran sam da ukrajinska vojska može svakome skinuti glavu', rekao je Lukašenko.

Smatra da ukrajinski nacionalisti žele da Ukrajina bude neovisna.

'Oni ne žele da tamo budu ni Rusi i Bjelorusi, ali ni Poljaci. I skinut će glavu svakome tko danas želi secirati Ukrajinu', istaknuo je bjeloruski predsjednik, prenosi Jutarnji list.

Poljacima u Ukrajini bit će dodijeljen 'poseban pravni status' sličan onom koji Ukrajinci koji bježe od ruskog rata imaju prilikom ulaska u Poljsku, prema nacrtu zakona koji je Zelenski obećao da će podnijeti parlamentu.

Vaša reakcija na temu