Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot LUKAŠENKOVA PORUKA 'Sutra će cijela Europa gorjeti'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

LUKAŠENKOVA PORUKA 'Sutra će cijela Europa gorjeti'

'Europski vođe su luđaci'

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da građani europskih zemalja žele živjeti u miru, ali da njihove vlasti nisu u stanju 'ugasiti požar u vlastitom domu', piše ruska agencija TASS.

'Njemačka, cijela Europa - sada nema lidera. Ali čak i da ih ima... Ne mogu ugasiti ni požar u vlastitoj kući', citirala je Lukašenka novinska agencija BelTA.

Naveo je kako Europljani ne žele ovaj rat. 

'Oni dovoljno dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. Ovdje u Bjelorusiji također pokušavaju zapaliti požar. Sutra će cijela Europa gorjeti', rekao je Lukašenko, prenosi Index

On smatra da Europljani moraju zaustaviti konfrontaciju koja je već rezultirala sukobom na području Ukrajine.

Lukašenko je europske čelnike opisao kao luđake koji, nesposobni reći ne Washingtonu, raspiruju vatru u regiji. 

'Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da tamo (u Europu) donesu dodatno nuklearno oružje pravi vođe? Oni su luđaci', izjavio je.

Komentirao je ulogu Sjedinjenih Država u ratu.

'Jedino je čega se Amerikanci boje - nuklearno oružje. A ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Oni će se boriti ovdje. Mi ćemo biti ovdje, u ovom metežu. Ukrajina već gori', poručio je.

Bjeloruski čelnik nazvao je događaje u Ukrajini katastrofom, dodavši da 'nema zemlje u sovjetskoj eri koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina'.

Vaša reakcija na temu