Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube MACRON UPOZORIO FRANCUZE 'Pripremite se za nestašicu energenata'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

MACRON UPOZORIO FRANCUZE 'Pripremite se za nestašicu energenata'

'Zbog ruske invazije na Ukrajinu Francuska treba ojačati svoju vojsku'

Francuski predsjednik Emmanuel Macron upozorio je građane svoje zemlje da se pripreme za potpuni prekid opskrbe ruskim prirodnim plinom te nestašicu energenata.

Ruska invazija na Ukrajinu i sankcije koje su uslijedile pogoršale su druge čimbenike koji su podigli cijene energenata i drugih dobara. Budući da se ukrajinskom ratu ne nazire kraj, rekao je Macron, Francuzi bi se trebali pripremiti da troškovi ostanu visoki.

'Ovaj rat će se nastaviti. Bit će teško najesen. Rusija koristi energente kao ratno oružje. Trebali bismo se pripremiti na scenarij u kojem ćemo morati ostati bez ruskog plina', rekao je Macron u televizijskom intervjuu povodom obilježavanja Dana Bastille, francuskog nacionalnog praznika, prenosi Index.

Najavio je da će uskoro predstaviti detaljan plan za smanjenje potrošnje energije. Dodao je da zbog ruske invazije na Ukrajinu Francuska treba ojačati svoju vojsku, ubrzati proizvodnju nove vojne opreme i dopuniti zalihe streljiva.

Vaša reakcija na temu