Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Majice s porukama podrške Ukrajini prodaju se po svijetu, novac ide za ukrajinsku vojsku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Majice s porukama podrške Ukrajini prodaju se po svijetu, novac ide za ukrajinsku vojsku

Potražnja je, kažu, jako velika

Ekipa HRT-a, koja izvještava iz Ukrajine, obišla je pogon u kojem se tiskaju majice s porukama podrške za Ukrajinu i Ukrajince i razgovarala s vlasnikom. Majice se kupuju preko interneta, a oni koji ih proizvode kažu da im pristižu narudžbe iz cijelog svijeta. Sav novac ide za ukrajinsku vojsku. 

Vlasnik pogona kazao je kako tiskanjem majica s porukama podrške Ukrajini žele poslati poruku o situaciji u Ukrajini i pružiti potporu vojsci. Postoje dvije vrste majica, koje s prodaju diljem svijeta.

Potražnja za majicama je jako velika. Prije rata, ovaj pogon je proizvodio odjeću, no danas se tiskaju samo majice.

- Ovo je dobar način da svijetu pokažemo da nam je potrebna pomoć, te da se zatvori nebo iznad Ukrajine. To nam je sada najvažnije, nebo nam predstavlja najveću ugrozu, bombardiraju se bolnice, granatiraju civilni objekti. Molimo da se to završi i da pobijedimo - poručio je vlasnik pogona u kojem se tiskaju majice.

 Dodao je kako je prije rata radio u marketingu. Naglasio je da se osjeća neobično i jako uplašeno.

- Bojim se za obitelj, prijatelje i za naše borce, pogotovo za one u istočnom dijelu Ukrajine. Istovremeno osjećam snažnu volju da učinim nešto i da pomognem - poručio je.

Jedna od poruka koja se tiska na majici je - Borite se poput Ukrajinaca.

- I policajci i oni koji rade u medijima, ma svi smo ujedinjeni - naglasio je vlasnik pogona za HRT

Vaša reakcija na temu