Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Slovačka policija Majka dječaka koji je putovao sam do Slovačke: Iz očaja sam ga stavila na vlak
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Majka dječaka koji je putovao sam do Slovačke: Iz očaja sam ga stavila na vlak

Slovačko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na Facebooku da je dječak 'osvojio svačija srca svojim osmijehom, neustrašivošću i odlučnošću, dostojnim pravog heroja'

Majka 11-godišnjeg dječaka iz Ukrajine koji je sam putovao više 1000 kilometara do Slovačke samo s plastičnom vrećicom, putovnicom i telefonskim brojem ispisanim na ruci govorila je o olakšanju zbog sigurnog bijega njezina sina od ruskih bombi.

Julia Pisetskaja rekla je za Guardian da je svog sina iz očaja stavila na vlak za Slovačku iz Zaporižja, blizu nuklearne elektrane koja je bila napadnuta od strane ruskih snaga prošlog tjedna.

Nije mogla otići s njim iz jugoistočne Ukrajine jer se nije osjećala dobro i trebala se brinuti za svoju majku s invaliditetom.

Slovački graničari brinuli su se o dječaku po dolasku, navodi tamošnja policija, koja ga je opisala kao 'heroja'. Na ruci je imao ispisan telefonski broj rođaka u Bratislavi. Vlasti su im uspjele ući u trag i od tada su ga uzele pod svoju skrb.

- Veoma sam zahvalna što su spasili život mom djetetu - rekla je Pisetskaja u video poruci objavljenoj na Facebooku u nedjelju. 

- U vašoj maloj zemlji postoje ljudi velikog srca. Udovica sam i imam još djece. Želim se zahvaliti slovačkoj carini i volonterima koji su se brinuli za mog sina i pomogli mu da prijeđe granicu. Zahvalna sam što ste spasili život mom djetetu. Pokraj moga grada je nuklearna elektrana na koju pucaju Rusi. Nisam mogao ostaviti majku – ona se ne može sama kretati - kazala je.

Slovačko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na Facebooku da je dječak 'osvojio svačija srca svojim osmijehom, neustrašivošću i odlučnošću, dostojnim pravog heroja'. Rekli su da su ga vlasti 'ugrijale i dale mu hranu i piće, koje su spakirali za njegovo sljedeće putovanje', prenosi N1.

Vaša reakcija na temu