Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot MARIUPOLJ U KARANTENI Ukrajinci tvrde da je krenula epidemija kolere
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

MARIUPOLJ U KARANTENI Ukrajinci tvrde da je krenula epidemija kolere

Ministarstvo je počelo prijavljivati prve potencijalne slučajeve 1. lipnja

Ruski dužnosnici u okupiranom Mariupolju naredili su karantenu zbog pojave kolere, tvrde ukrajinski dužnosnici. 

Petro Andrijuščenko, savjetnik gradonačelnika Mariupolja, za ukrajinsku je televiziju rekao da se grad sprema na epidemiju kolere zbog velikog broja mrtvih tijela i smeća koje se gomila u gradu. Andrijuščenko, koji je napustio grad tijekom ruskih napada na Mariupolj, poziva se na izvore koji su i dalje u gradu.

'Riječ kolera sve češće se može čuti u gradu među lokalnim dužnosnicima i njihovim nadzornicima. Koliko je nama poznato, epidemija je više-manje već počela', tvrdi on.

Upozorenje ukrajinskog ministarstva

Navodi da su svjesni izoliranih slučajeva kolere u Mariupolju, gradu koji je najvećim dijelom razoren u višemjesečnim ruskim napadima iz zraka, s mora i kopna.

Ukrajinski portal Kyiv Independent javlja da je ukrajinsko Ministarstvo zdravstva upozorilo da pokapanja tijela u masovne grobnice i nedostatak pitke vode stvaraju rizik širenja kolere u Mariupolju. 

Navodi da je Ministarstvo počelo prijavljivati potencijalne slučajeve kolere u toj regiji 1. lipnja, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu